Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 12 mars 2014

Om man inte följer varken Grey´s eller Scandal,

så kan jag rekommendera "Sweet home Alabama" med Reece Witherspoon. Kanal 11, 21.00.
Det var väl det, tror jag.

4 kommentarer:

Susanne Jonsson sa...

Hej,
Hur många sidor/ord skriver du per dag när du skriver dina böcker? Det varierar förstår jag, men på ett ungefär?
Hur länge brukar det ta att skriva en bok? Har du klart för dig hela boken när du börjar skriva eller kommer du på eftersom du skriver?
Tack för dina fina böcker, det är så skönt att veta att det inte kommer några otäcksheter när man läser dina böcker utan bara feelgood hela tiden!
Tack tack!

Åsa Hellberg sa...

Tack Susanne:)

Jag skriver mellan 1500 och 2000 ord per dag fram tills sisådär 50 tusen, då börjar jag skriva mer. Mina böcker brukar landa på i runda slängar 80 tusen totalt.
Det tar ett par månader att skriva och jag har ingenting klart för mig när jag börjar:)

Susanne JOnsson sa...

Tack snälla, så du skriver ungefär 6 - 9 sidor varje dag - fy sjutton vad duktig du är! VIlket tempo i skrivandet :) Särskilt om du då inte har kalrt för dig vad boken ska handla om i detalj. Blir det så att dina karaktärer liksom börja leva av sig själv när du sätter dem på pränt då?
Varför jag ställer alla dessa kanhända idiotiska frågor, är att jag vill prova skriva en bok själv för jag är less på alla deckare och kriminalgåtor och kriminalromaner och sådana böcker som svämmar över den svenska bokmarknaden. Jag har ingen aning om jag kan, men jag tänkte prova... och då passade det bra med tips från ett proffs!
SÅ tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor!
Lycka till med "Sara"

// Susanne

Åsa Hellberg sa...

Hej igen, ta inte mitt sätt att skriva som råd eftersom det är så individuellt hur man lägger upp sitt arbeta.
Jag skriver ett inlägg om det, tror jag.