Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 9 april 2014

Dagen efter,

och jag har sovit över åtta timmar i natt.
Jag drömde om en gammal kompis och hans pappa, Julio Inglesias (?).
Tyd gärna det, den som kan.

Kompisen ville i alla fall anställa mig, tio timmar i veckan, vilket förvisso hade varit den perfekta anställningen just nu, men jag har faktiskt inte ens tänkt tanken på att söka jobb. Finns det tiotimmars?
En och en halv dag per vecka hade funkat finfint att kombinera med att skriva och jobba med böcker.

Jag ska skriva lite idag, men mest ägna mig åt att hyfsa till golv och tvätt. I morgon bilar vi till Karlstad klockan tio och är inte hemma förrän efter ett, så jag har tagit ledigt på fredag. Jag ska plocka in våren hade jag tänkt.
Det är hög tid. Lägenheten är fortfarande full av fårskinn.
Men nästa vecka är det tydligen påsk, och på skärtorsdagen kommer två av mina vänner hit på middag, alltså tänker jag att det är ett utmärkt tillfälle att fixa till lite grejer till dess.

Ungefär så, onsdag.
Vad gör du, och den stora frågan; hur är vääääääädret där du bor?



8 kommentarer:

Ezter sa...

Jag jobbar ca 10 timmar i veckan! Vädret, det är regn och blåst. Likadant igår. Inte så kul, men oj vad det grönskar nu! DET är ju mysigt! Vad som händer idag, det återstår att se...

Susanne Jonsson sa...

Här hos mig redigeras det för fulla muggar - jag blir så trött på mig själv för alla övertydligheter och dåliga (eg uteblivna) gestaltningar... usch och blä...Men jag är stenhård med min text och tar bort mååånga onödiga ord - och hips vips låter det bättre.
Men det är jobbigt, puh alltså! Jag blir helt trött i huvudet av att formulera om hela tiden... är redan inne på min tredje latte för dagen! Tur vi har egen espressomaskin annars hade jag lätt kunnat bli ruinerad!
Och, btw, vädret är strålande!

cyndi sa...

Gör?
Jobbar.
10 timmar om dagen.
Det låter som regn mot rutan.
Har inte tid att titta upp.

Karlstad i morgon ja :-)

Fru Venus sa...

Strålande sol och friska vindar.
Sitter i soffan och väntar på att öra ska friskna till sig, annars jobbar 10 eller 11 timmars dagar.

Anonym sa...

Här har det snöat på morgon och förmiddag - sen regnat och nu är det grått och kulet.
Sanna

Jane sa...

Har jobbat och jobbar självklart inte på min fritid. Ja, förutom det "vanliga"... Fixa middag, umgås med barnbarn och framför allt maken. Fixa hemma... Gillar! Köpt fina linne överdrag (m fransk text) på Country by mail. De får tvättas en omgång så de ser lite lagom "använda" ut. Träna, promenera och fixa trädgården... Men det är väl inget jobb? ; )) vädret i Gbg är lite småregnigt, kommer säkert bli kanon eftersom det är påsk nu snart!
Ha det gott!

Ethel sa...

Friska vindar och regnskurar i mellanåt. +5. Jag jobbar alldeles för mycket och har för dåligt betalt. :)

Åsa Hellberg sa...

Tack!!! Älskar era uppdateringar!