Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 20 april 2014

Fjällbacka på teve ikväll.

Det mördas och hålls på.
I verkligheten vet jag inte om det har skett några mord. Det skvallrades om det när jag växte upp om någon som hade slagit ihjäl någon. Bakom berget, som vi sa som bodde på andra sidan. På Håkebacken.

Det är möjligt att det var en skröna, sådär som en liten misstanke kan växa till om den delas av tillräckligt många.
Jag har förstås sett kvällens film redan, jag slänger mig över allt som kommer från Läckberg och Fjällbacka.
Nästa bok är på gång, det vet jag för att hon pratar om det själv på sina forum och för att vi kommer ut på samma förlag.
Lejontämjaren, heter den.
Frågan är om en cirkus kommer till Fjällbacka?

När sonen var liten och vi hade sommarhuset kvar så var vi varje år på cirkus Maximum. Det fanns inte en lyktstolpe i byn som inte hade information om när cirkusen skulle komma och vi var lika laddade alla år. Inte för att det var särskilt bra, mer för att det var något som hände i en annars stillsam tillvaro.

Jag har inte en aning om vad hennes bok handlar om, men en cirkus är väl en lysande skådeplats för en deckare?






3 kommentarer:

Sus sa...

Sen cirkusen är fortfarande i Fjällbacka varje sommar. Där islandshästarna går, vid den södra infarten =)

Sus sa...

Den..

Åsa Hellberg sa...

Japp, där precis:)