Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 29 juni 2014

Det här är den första helt ensamma dagen.

Alltså, det är det förstås inte, men det är första dagen sedan det unga herrskapet flyttade ut som jag inte ska göra något tillsammans med dem.
Vi ska hyra en pyttelastbil på tisdag och flytta hit ett ett bord och en dörr som bara står i vägen i deras lilla lägenhet, men fram till dess är det bara jag.
Och jag.
Jag gillar ju att umgås med mig själv, tycker att jag har det väldigt trevlig i min ensamhet. Det är ju tur, för annars hade jag nog brutit ihop.

Idag tänker jag till exempel läsa lite. Och kanske ta en promenad. Se en film. Dispositionera om badrumspryttlar nu när jag har fått mer utrymme även där.

Vad gör ni, har ni semester?

8 kommentarer:

Ezter sa...

Jobb en vecka till...

Simona sa...

Jag slösurfar och skriver lite.

Izabella sa...

Äntligen semester! Har full rulle med min valp :-) Har glömt bort hur energikrävande de små liven är.

Åsa Hellberg sa...

Ezter; hang in there!!

Simona; jobbar alltså!

Izabella; vad mysigt!

Anonym sa...

Tre veckor till semester.
Tycker om sena semestrar.
Sanna

Sus sa...

Jag sover. Mycket. Denna vecka gör jag vad jag vill eftersom sambon jobbar. På söndag landar vi i Hamburgsund. Där tänker jag stanna tills någon tvingar hem mig (läs jobbet)

Ulrika K sa...

Läst Sonjas Hemlighet också nu. Såååå bra, vet inte hur semestern ska fortsätta utan sällskap av alla härliga karaktärer. Nu skickas böckerna vidare till min syster som bor i Sydney:)

Åsa Hellberg sa...

Tack Ulrica:)!Hälsa din syster.