Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 29 juni 2014

Jag är så totalt slut idag,

vet inte riktigt vad det är med mig faktiskt.
Det kan bero på att jag gör ett allvarligt försök att göra mig av med mina 50+-kilon (alltså det jag har lagt på mig efter den födelsedagen för drygt två år sedan) som jag är extremt trött på.Tredje dagen med få kalorier kanske är den värsta. Måste googla på det. Jag har läst massor om att man får energi, men det kanske är efter några dagar?
Jag kan också ha sovit dåligt att par nätter sedan jag kom hem, och så har det varit fullt ös med flytt och annat på det.

Nu har jag precis vaknat efter två timmars sömn i soffan och det var alldeles tvunget, om än inte särskilt smart eftersom jag ska upp tidigt i morgon och påbörja mitt nya manus. 
Iiiiiiiih.
Jag undrar vad min huvudkaraktär heter?
Det är inte speciellt viktigt för mig, men det måste på något sätt spegla karaktären.
Och just när jag skrev det undrar jag om vi inte har en Catharina på ingång?
Catharina?
Ja men. Det låter väl bra?
Jag känner inte så många Catharinor, inte med den stavningen, men Ingelman-Sundeberg är ju lysande på alla sätt.
Catharina.

Jag tror jag provar.



6 kommentarer:

Ezter sa...

Catharina är bra :)De där kilona jagar jag också, jag har lagt upp en bild på en klänning på min blogg idag. Jag tycker jättemycket om den, men det är de där kilona... Om den är för trång... Gå gärna in och kolla om du har tid och lust :)

Ulrika K sa...

Just läst Sonjas sista vilja i ett sträck, kunde inte sluta. Barnen sa att jag var okontaktbar och det hade dom rätt i :)
Jag arbetar som flygvärdinna så det var kul med några igenkänningsmoment. Fantastisk bok! Bokhandlaren sålde även på mig din nästa bok men tror inte jag törs börja redan i morgon då har jag ingen familj kvar sen ha ha. Tack för härlig läsning

Åsa Hellberg sa...

Ezter; tyckte att du var jättefin!

Ulrika; tusen tack :)

Ebba Range sa...

Ang. trötthet o vikt. Har du kollat hur du har det med sköldkörtelhormonnivån? Alltså det behöver bara tas ett enkelt blodprov för att få svar på det.
Iväg med sig till doktorn nu för att få en remiss till labbet <3

Själv har jag alldeles för låg nivå och har tagit Levaxin sedan 1988 - men för ett par år sedan fick läkarna för sig att sänka dosen - blev 10 extra. Nu visade senaste provet att jag gott o väl behövde höja dosen. Bra, tyckte jag.

Ebba Range sa...

... 10 kilo extra alltså ...

Åsa Hellberg sa...

Noe, inget fel på den inte. Har Tog prover för bara ett par månader sedan. Idag är jag inte alls lika trött som igår, är rätt övertygad om att det är den rätt stränga dieten som gör det.
Vikten är fel mat, 50 och inget nikotin:)