Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 5 juli 2014

Lördag.

Egentligen skulle jag vilja åka till Ikea.
I min iver över att få gästrummet (sonens gamla) klart, vill jag genast åka dit och köpa 99:- kronors gardiner som ska få vara förrådsväggar längst in i rummet som är rätt stort, typ 14 kvadrat.
Bakom draperiet kommer det att stå möbler från sonen och flickvännens lilla andrahandsetta: ett matbord och fyra stolar, en lite hemskt burkteve värd 10 kronor, en liten bänk, en fruktansvärd spegel, en lampa. Och lite annat som inte behövs just nu, till exempel resväskor, ett par extrastolar och annat som jag inte vet var jag ska göra av.

Men så är det ju det där med fint väder.
Och att ligga på stranden en stund
Lyssna på Sommar i den lilla transistorn istället för i lurar som de flesta andra gör.
Dricka vatten på flaska och avundsjukt titta på dem som äter glass, eftersom jag bara ägnar mig åt pulver ett par veckor till.

Ni fattar.
Lördag på Ikea vs. strand och högsommarvärme.
Jättesvårt val.

(Ps, ska till Ikea i morgon, men då med son och flickvän. Alla mina gardiner kommer inte att få plats.)

3 kommentarer:

Ezter sa...

Ändå vann Ikea???

Åsa Hellberg sa...

Ikea vann:)

Singelmamman sa...

Jag älskar att gå på Ikea. Själv.