Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 23 juli 2014

Onsdag i förorten,

och sonen är tillbaka i sin och hans sambos lägenhet.
20-års presenten (festival i Belgien) var grym och äntligen har han lärt känna alla som jobbar på hans kanadensiska skivbolag - som han tidigare bara träffat online.
Hurra för det!

Jag ska skriva, förstås. Det är galet roligt just nu, även om jag inte forsar fram nu under redigeringen. För ögonblicket gäller det att få det nya på plats, samtidigt som jag tar bort och tar bort.
Idealet vore att det går jämnt, men än så länge har jag deletat mer än tvärtom.
Det kommer att lösa sig.
Idag till exempel.
Ett nytt kapitel på i runda slängar 1500 ord ska in.
Det får bli dagens mål.

Sedan ska jag till stranden om molnen håller sig borta.

6 kommentarer:

Anna Lindkvist sa...

Hej
Jag är så glad att jag hittade dina Sonjaböcker! Dessutom så glad att du lämnade avtryck hos mig, så jag hittade bilderna på dina andra böcker, och ditt liv såklart 😉
Solig hälsning från Närke

Åsa Hellberg sa...

Tack Anna! :)

Susanne Jonsson sa...

Bra mål för dagen! Skriva och stranden... behöver man något mer???
Håller mer föregående talare om att jag är glad att jag hittat Sonjaböckerna, och att jag fick din nyaste bok i födelsedagspresent av dotter!
Håller tummarna för att du får ihop Sara-manuset precis som du vill!
Jag för min del har redigerat klart! HURRA! Och maken har börjat läsa för att komma med sista kritiken innan manuset går iväg till något förlag!
Så idag är det hundvård för hela pengen!

Snäckskalsdalen. sa...

Du har medvind, jätteroligt, undrar hur det känns att ha skrivit böcker som hamnar på listor utomlands? Svindlande? Det är bara att gratulera, jag tycker det är jättekul!!!
Kram

Åsa Hellberg sa...

Grattis Susanne!!

Snäckan; ja, det är lite galet:)

Singelmamman sa...

Fantastiskt kul för sonen. Och att din medvind håller i sig. Grattis!