Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 6 juli 2014

Tyskland,

Sommerfreundinnen verkar tuffa på, hurra.
Det verkar vara en marknad som gillar feelgood och romantik.
Här ligger den översatta Sonjas sista vilja på elfte plats och är omringad av böcker i samma genre. Osiander är en kedja med 29 fysiska butiker som också säljer online.

På Der Speigels lista den här veckan tror jag att hon ligger 37:a, på nätupplagan kan man bara se de första 20, men mitt förlag (Ullstein) uppdaterar mig på hur det går.
Heja Viveca Sten som har tagit sin in på just topp 20.

I Schweiz har Sonja legat på plats elva ett par veckor men idag var hon borta.
Ett land som jag inte hade en tanke på att hon ens såldes i. Fränt, va?

För övrigt är jag vaken tidigt eftersom jag tvättar. Jag och Misse ligger för ögonblicket i det som nu är ett gästrum och som jag gjorde superfint igår efter Ikea-besöket. Nisse (ni håller koll på M och N här va?. N är mannen, M är katten) sover i vår säng och är inte alls lika morgonpigg som jag.

Det blir lite sol och strand när tvätten är klar och senare i eftermiddag ska jag tillbaka till Ikea.
Jag vet inte riktigt var jag la ur kuddarna jag skulle köpa igår, men tror det var någonstans vid lakanen, typ.
Nu är det inte för deras skull jag ska tillbaka, jag har lovat sonen och flickvännen att skjutsa dem, men det passar ju bra då eftersom jag uppenbarligen glömde en hel del igår.

Vad gör ni?

4 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jag ska precis ut och trimma lite gräs innan jag ska iväg på lunch till en kompis. Annars gör jag ingenting idag, fick en överdos igår. :)

Alltså, hur kul det där med hur du säljer? Megakul ju! Och utomlands? Aahh. Du vet att jag har dig som mentor va? <3

Simona sa...

Vad fint, hurra för Tyskland! Och Schweiz!

louisevbg sa...

Jag har precis avslutat din nya bok och måste sänga att jag älskar denna oxå :) fortsätt och skriv...snälla! Ha en skön sommar!

Åsa Hellberg sa...

Hanna; häng på bara!

Simona; jag vet! Hurra!

Louisevbg: Åh, tusen tack!!!