Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 3 augusti 2014

Det var ju tur

att jag sov så gott till igår, eftersom jag - istället för att sova - har ägnat natten åt inbrottstjuvar någonstans på nedre botten, eller i en bil: Glaskross, två ynglingar i svarta huvtröjor, verktyg som slängdes i containern för hushållssopor, något lassades in i bil som sedan vrålstartade innan jag ens hade kommit på numret till polisen.

Efter mina fega spaningar bakom gardinerna, och jag hade lagt mig igen efter att ha bestämt mig för att inte skriva en deckare, började det åska.
Mer och mer och mer. Och regna. Mer och mer och mer.

Till sist var jag tvungen att stänga balkongdörren. Och kissa. Försöka somna om. Upp och stänga ena fönstret, sedan det andra. Kissa lite till.
Sedan var klockan 10.

Så Sara fick vila idag, jag tar enormt nya tag i morgon istället.

Nu ska jag försöka sova en timma, innan sonen kommer hit och äter söndagsmiddag.
Hurra!

6 kommentarer:

Junitjej sa...

Fy, så hemskt trist med inbrott! Var det hemma hos dig?

Åsa Hellberg sa...

Nej, nej, jag hörde det från min lägenhet.

Shamrock sa...

Åska hade jag med, men tjuvar slapp jag tack och lov

Åsa Hellberg sa...

Shamrock; tur! :)

morbror sa...

Att slänga verktyg bland hushållssopor. Inte bra, någon ordning får det allt vara.Finns säkert något kärl för metall, så tänker vän av ordning, som aldrig sorterat något. Tänker, att om alla andra sorterar så märks nog inte min svaghet.

Åsa Hellberg sa...

Morbror: haha, du har nog rätt i det!