Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 8 augusti 2014

Underbar början på en dag,

inomhustemperaturen visar på 20 grader och med balkongdörren öppen så är det det riktigt svalt i skrivsoffan.
Alltså sätter jag fart direkt, innan det blir varmare.

Utöver mitt skrivliv, som tar det mesta av min tid just nu, så har jag fortfarande problem med småflugor.
Det är kliniskt rent, jag har hällt kokande vatten in avloppen - även i badrummet eftersom jag har flugor där också, ättika och diskmedel. Ändå fångar jag dussinet flugor i min fina honung/vinäger/vatten/diskmelesdroppefälla både i köket och badrummet varje dag.

Någon som har fler tips?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lite Grönsåpa i blomvattnet?
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Det är inte blomflugor, fruktflugor (om de nu heter så.)
Blomflugorna är svarta, de här är bruna.

Susanne Jonsson sa...

Det låter som bananflugor och de fångas bäst precis som du gör, i alla fall är det min erfarenhet. Äppelcidervinäger med lite vatten i och ett par droppar diskmedel, helst i en gul skål. Det tycker tydligen dylika flugor är toppen! Och så sätter man in frukten i kylskåp så inga flugor kommer åt den.
Btw så har jag skickat in mitt manus till förlag nu!! Så nu går jag i väntans tider...fast det lär väl dröja några månader innan jag får svar. Hur gjorde du med ditt första manus? Skickade du in det till flera förlag samtidigt? Blev du refuserad någon gång?

Snäckskalsdalen. sa...

Äsch, dom försvinner snart, är det inte vid den här tiden på året dom brukar komma och sen är dom plötsligt borta......ta det med ro!
Kram

Åsa Hellberg sa...

Snäckan; du har förstås rätt, men de är så vansinnigt äckliga. Idag har jag färre än igår, så det går åt rätt håll:)