Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 1 september 2014

Jag har inte sovit så många timmar,

men är pigg nog att ta tag i mitt skrivande ändå.
Bättre att börja och att ta en sovpaus senare.
Jag älskar mitt manus just nu, och det är otroligt enkelt att göra det jag ska för att klara min deadline om exakt 15 dagar.

Igår hade Nisse och jag en fotodag. Ett av mina länder (det låter det, eller hur?) ville ha mer romantiska bilder av mig, så vi tog fram den enda saken vi äger tillsammans - en begagnad kamera vi köpt av Jonathan - och så tog vi tag.

Det är det där med ljus.
I soffan är det en katastrof. Perfekt när man vill skriva. Hideous om man vill se lite piffig ut på bild.
Jag vet det sedan tidigare. Metro var här inför lanseringen av En liten värld, och vi fick gå ut och ta bilderna till sist, eftersom jag vägrade godkänna dem fotografen tog i soffan (bra Hellberg att du säger ifrån!)

Så igår gick vi in i gästrummet istället, och vips blev det jättefina bilder.
Jag är betydligt nöjdare med min spegelbild eftersom jag inte alls ser förfallet som blir så uppenbart på ett foto, men igår blev det till min stora förvåning bra.
Jag hade betydligt mer make-up än jag brukar ha, och det gjorde säker sitt till.
Ni ska få se dem en annan dag.

Måndag 1 september.
Hurra!








2 kommentarer:

Spader Madame sa...

Hurra! Härligt att höra att foton funkar. Smink är bra ibland. För övrigt känns det skönt med september. Underligt.

Åsa Hellberg sa...

Underbara september!!