Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 23 november 2014

Jag börjar få exakt den rätta strukturen,

och nu är det mer eller mindre så att jag kan skriva på.
Jag använder den stora kalendern jag köpte igår och det funkar finfint att skriva en liten notering varje dag, precis som jag behöver göra för att hålla ordning på storyn och tajmings.
Vet ni hur bra det här blir, va va va?

I morgon ska jag fotograferas.
Inte mitt största intresse.
Däremot är jag såklart glad för att Metro, som det här gäller, vill skriva om mig och min pocket som kommer i mitten av december, men själva plåteriet är jag inte så förtjust i.
Det har inte ett dugg med utseende att göra, jag är bara ointresserad. Tycker helt enkelt inte att det är särskilt roligt.

Min man Nisse, som inte alls är min man utan min pojkvän men det kan man väl inte säga när man är 52 år, är gammal modell.
Eller gammal och gammal, han gör fortfarande jobb och tycker att det är buskul att ranta runt på stan med en annan kvinna under armen och låtsas att de är på lägenhetsjakt tillsammans, allt medan en fotograf dokumenterar varje steg.
Men han får betalt, det kanske är skillnad då?

Jaja.
Jag ska sätta på mig massor med smink och le glatt.
Resultatet kommer 5 december.



3 kommentarer:

Ezter sa...

Inget jobb för mig, att posera framför kameror!

Åsa Hellberg sa...

Om du vill bli författare så måste du! :)

Kati sa...

Du blir ju åtminstone bra på bild till skillnad från ...host... somliga O:-) Jag förstår dig, jag tycker inte heller så mycket om att fotograferas, oavsett sammanhang.