Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 24 december 2014

*Pyjamasjul.

Det är jular då jag

  1. Har varit ovän med pappan.
  2. Inte har haft råd att åka till västkusten.
  3. Bara inte orkat.
Ändå tror jag att de nästan var mysigast.
För att kompensera min då lite yngre son för uteblivet firande med andra än mamma, så gjorde vi dagen lite tokig. Vi köpte nya pyjamasar och så gick vi runt i dem hela dagen. Och så åt vi precis när vi ville. Delade ut julklappar lite då och då. Låg med fötterna på bordet och tittade på teve och moffade i oss godis.

(Vi har haft många sådana efter det, men den första var nog ändå den bästa.)

I år kör vi också enkelt.
Det är faktisk jätteskönt.
Bara att han är hemma är julafton nog för mig.






2 kommentarer:

Izabella sa...

Jag förstår precis Åsa! Julafton, hur trevlig än den är, innebär en massa måsten för mig. 20 år vet det och vi har haft på juldagen i många år som "mor och son" jul, då vi sitter i pyjamas och tittar på film, spelar, äter. Jag sitter just nu här i morgonrock medan han i pyjamas, håller på och ordnar i sitt rum för han ville även i år att vi skulle titta på film ihop och det är den bästa julklappen. Ha en god fortsättning på storhelgen!

Åsa Hellberg sa...

Tack detsamma, Izabella!