Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 19 januari 2015

Nät jag flyttade hit

fick jag en kaffemaskin av elbolaget jag valde.
Först gav jag den till Nisse, men sedan fick han en riktigt espressomaskin och då kom kapsellmaskinen tillbaka till mig.
Den brygger grymt gott kaffe, men jag envisas ändå med min vanliga bryggare.
På morgonen.
Min nya lyx är att dricka en kopp till varje dag, någonstans mitt på dagen när jag behöver fjäska lite extra för mig själv när energin är på nedåtgående.

Jag dricker aldrig mer än tre koppar om dagen. När jag var runt 40, tyckte jag att jag hade svårt att somna på kvällarna och på den tiden drack jag kaffe dygnet runt( såklart, jag jobbade på Gevalia.)
Älskar kaffe.
Kan allt.
Banne mig!

Men då fick jag dra ned på mängderna.
Koffeinet byggs upp i kroppen under dagen och effekten sägs sitta i åtta timmar, så det är bara att göra matematiken.

Tre koppar är perfekt.
Nu vet ni det.
God morgon!

3 kommentarer:

Ezter sa...

Jag kan absolut inte somna om jag dricker kaffe för sent! Efter tre går det inte! Fast jag dricker h.elst Zoegas, skåning som jag är! Gevalia har vi på jobbet

Ebba Range sa...

Jag är superkänslig för koffeinet i kaffe. Delvis är jag i lååånga perioder ingen kaffedrickare alls - det kan gå år mellan kopparna.
Hade en lång period på ca två år då det blev en kopp/dag - men i juli -14 slutade jag tvärt. Har inget sug. Men dricker både grönt,svart och rött te med kokosolja i!!

Åsa Hellberg sa...

Ezter: Jag vet, koffein är lite lurigt.

Ebba; smakar inte kokosen något?