Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 16 januari 2015

Så där, nu är allt korrat, infört och ska tillbaka till förlaget.

Alltså på måndag. Jag hoppas att jag kan sitta här i lugn och ro resten av dagen och kvällen, i alla fall är det planen för ögonblicket.

Jag har precis börjat skriva nämligen, och hoppas på att få gå in i den där bekväma bubblan, men är inte så säker på att det blir så idag.
Och då kommer det att bli slitigt, så som blir när flytet inte infinner sig.
Jaja, det blir författat ändå, om än med mindre entusiasm och hastighet.

Fredag.
Kunde lika gärna vara tisdag.
Men jag är glad för er som har vanliga arbetstider.
Tjohej!


6 kommentarer:

Anonym sa...

Se det positiva! Du har inte ett jobb som du behöver gå till som tar både energi och kraft från skrivandet. Är själv borta hemifrån drygt 12 timmar två dagar i veckan, och jobbar två halvdag. De två senare innehåller dessutom allt annat jag pressar in för att få helledigt för skrivande åtminstone två förmiddagar i veckan. Skulle vilja ha mer ledigt, men många vardagssaker kommer jag inte ifrån att göra, även om jag gärna slapp dem...

Så... Allt har alltså sina för- och nackdelar och man blir aldrig helt nöjd :-) Du känner dig aldrig helt ledig, och jag önskar att jag hade ditt jobb och mer tid för mitt skrivande.

Åsa Hellberg sa...

Nu har jag väl aldrig sagt att något med det här livet är negativt?
Jag tror att jag oftast uttrycker mig tvärtom, faktiskt.

Men alla behöver vara lediga någon gång, så också en författare. Inte minst för att få vila kropp och knopp inför nästa projekt. Sedan i somras jobbar jag sju dagar i veckan.

Men visst.
100% ensamstående mamma med ett heltidsarbete åtta mil hemifrån (tur och retur varje dag) ensamförsörjare, aldrig barnvakt, så är det lättare nu.

Tricket är vuxna barn. Man vågar mer när de klarar sig själva.

Lycka till, hoppas att du når ditt mål!!

Anonym sa...

Då tolkade du mig nog mer negativt än jag menade. Eller också uttryckte jag mig otydligt... Men visst... Förutsättningarna är olika och kan ibland vara mer enkla eller svåra också... Och oavsett så kan man alltid hitta både bra och dåliga saker med det man har.

/Helena

Susanne B sa...

Heja dig Åsa. Du är så jäkla inspirerande!

Åsa Hellberg sa...

Tack Sus, Du också!:)

Simona sa...

Det är nästan den bästa fasen. Den och när royaltyn kommer, ha ha.

Tjoho!