Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 24 februari 2015

Det är den där tiden,

runt fyra, när jag blir sådär trött att jag bara vill sova.
Men jag ska hålla mig vaken, det brukar vara över vid sextiden.
Jag tänker bada och se ett avsnitt av Modern family. Tror att tånaglarna ska få någon rödrosa färg idag. Det var länge sedan de var pimpade.

Annars har jag idag - utöver att jag har städat (vet ni hur dammigt det blir på alla mina fotoramar som hänger på väggen?), organiserat mina smycken, min necessär och min sminkväska.
Allt var förfärligt stökigt.

Jag har packat mitt handbagage med dokument, pass, anteckningsbok-pennor, pocket (Anne Holt), plånbok, läppglans, tuggummi, näsdroppar, tandpetare (visst hatar man när något fastnar i tänderna??), hörlurar och strumpbyxor.

Ungefär så.
Nu plumsar jag i.
Tjohej!

5 kommentarer:

Helena sa...

Låter verkligen som en härlig dag! Hoppas resan också motsvarar alla förväntningar för dig!

Izabella sa...

Näsdroppar?

Åsa Hellberg sa...

Tack Helena.
Izabella; livsviktigt! :)

Snäckskalsdalen. sa...

Den bästa tiden, precis innan man ska åka. Sen när man kommer till transithallen och är onåbar, det gillar jag! Lite avis är jag allt!

Åsa Hellberg sa...

Snäckan:allt med att resa är roligt!