Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 5 mars 2015

Har ni tänkt på att det alltid är samma människor i tv-sofforna.

Jag antar att TV4 och Svt har en praktisk lista, och när det gäller författare så står det Mari Jungstedt, Björn Ranelid, Jan Guillou och Katerina Janouch på den.
Katerina har ju en annan uppgift än de andra, det är sällan man hör henne prata om sina böcker utan hon är inkallad som expert i andra ämnen.
Anyhow.
Jag saknar nya namn.

Ta en sådan som Catharina Ingelman-Sundberg, som slår igenom över HELA VÄRLDEN som 65-åring, och som bjuds in till mässor överallt där man vill träffa henne och prata om hennes pensionärsliga.

Vad jag vet har hon varit med i ett tv-program (Go´kväll) men inte mer än så.
Den kvinnan har galet mycket roligt att berätta.
Bjud in henne, vettja!

8 kommentarer:

Shamrock sa...

och hon skriver väldigt bra böcker

Åsa Hellberg sa...

Dessutom!

Ezter sa...

Och vad sägs om Åsa Hellberg? ;)

Åsa Hellberg sa...

Ja gärna, men jag är en för lite fisk i den stora dammen än så länge.
Catharina är jättespännande och galet framgångsrik!

Robert W sa...

Du har så rätt, och det gäller tyvärr inte bara författare. Det blir vanligt i många program. TV gör mängder av program om kändisar som träffar varandra, och det är väldigt mycket återanvändning där.

sandra sa...

Instämmer! Tycker också att det kan variera mer i musikartister på helgerna, in med fler rookies.

Åsa Hellberg sa...

Robert Sandra: håller med!

Ezter sa...

Ja, Catharina skriver jättebra! Gillar hennes humor :)