Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 29 april 2015

Då tänkte jag

lite mer seriöst ägna mig åt att packa.
Shorts, t-shirts och ett par kjolar.
Alltså typ. Lite till förstås. Jag vägrar jacka, så jag slänger ned en kofta och har en på mig när jag åker.
ETT par skor utöver mina Converse är väl inte så dåligt packat?
Det blir fler när jag reser med Nisse eftersom han tycker att det är fint och  jag älskar att han tycker att det är fint.
Ni fattar.

När mina sista par glasögon har levererats (byter man det ena måste man liksom byta det andra när man behöver nya glas och vägrar att ha progressiva) någon gång vid sextiden ska jag måla naglar och sånt pifferi.
Jag måste tömma toalettväskan och se till att bara det allra viktigaste ligger där, som mitt östrogen. Hu, om jag skulle glömma det.
20 kilon. Jag förstår inte hur jag ska klara det, men ett trick är att välja en mindre väska.
Vad tror ni? Kommer det att funka? Jag har en våg tack och lov.

Sedan måste jag skriva en lista och lämna över till Jonathan och Linnéa när de flyttar in här samtidigt som jag åker till Göteborg.
Det är fantastiskt att ha vuxna barn.
Fantastiskt!

Sådär ungefär.
Vad gör ni?





1 kommentar:

Linas drake sa...

Lager på lager eller ha på sig de tyngsta kläderna kan också funka... :-)