Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 3 april 2015

En läsare hörde av sig och tyckte att det var synd

att jag har unga människor på omslaget, när böckerna (i det här fallet "En liten värld") handlar om kvinnor som är över 50.
Jag berättade att det var jag och en annan 50-åring på omslaget, att vi är lite fixade, men annars väldig naturella. Bilden är på distans, och då syns inte åldersringarna på samma sätt.
(Jag förstorade dem för att kolla innan jag svarade henne, och då var min mycket skrynkliga hals väldigt tydlig. Mitt ansikte är mycket slätare. Det är som om skinnet har åkt nedåt på något sätt!)

Hon höll ändå inte med, tyckte att vi borde ha ofixade människor på omslaget.

Jag tänker att vi ska ha människor som mer eller mindre speglar karaktärerna i boken också på omslagen.
Jag ser ung ut i ansiktet för att vara 53, det får jag ofta höra, och jag tänker att mina karaktärer ser ut ungefär som jag.
Vi piffar oss, försöker vara fina när vi kan, vi bryr oss i alla fall om vårt utseende.
Mina egna skrynklor blir finare med lite rouge på, och jag tror dessutom att jag ser piggare ut med rosiga kinder. Piggare blir genast några år yngre.

Sedan är det så att följande människor faktisk inom väry kort är femtio.
Visst är det svårt att tro?
(Tack nätet för att jag fick låna era bilder för att illustrera detta viktiga!)












































Nanne och Annika här nedan, är lika gamla som jag (förlåt, om ni inte ville outa det men jag anser det alldeles nödvändigt att berätta det eftersom även jag har svårt att tro det.)





6 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Intressant att det finns en föreställning om hur en 50+ bör se ut. Mvh, också född 1962.

Annika Estassy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ezter sa...

Det beror ju på vad hon menade med fixade... Tittar man närmare på de "kändisar" du visar här, så är de flesta rejält rynkiga i närbild. Vad som förvånar mig mest är den typiska "rök-läppen", dvs rynkig överläpp! Den kan jag ärligt säga att jag inte har. Det är jag glad för! Men sen är jag ju inte så ung som du, jag är född -60 ;)
Nu för tiden ser 50-åringar inte ut som när vi var små. Fast visst, det finns en del som ser himla gamla ut! Men majoriteten gör det inte. Vad vill jag ha sagt med denna utläggning? Jo, att bilderna passar bra :)

Sofia Fritzson sa...

Jag tycker ni är fantastiskt vackra allihop! Hade aldrig kunnat gissa åldern. Man är väl inte äldre än man känner sig kanske :)

Kati sa...

Håller faktiskt med Annika här. Vem har sagt att en 50åring måste se ut på ett visst vis? (dvs gammal?) Själv kan jag nog bara drömma om att vara så snygg och fräsch vid femtio men därmed inte sagt att andra inte kan vara det. Femtio är det nya trettio... eller något!

Åsa Hellberg sa...

Kati, lite smink, piff och leende så är vi alla ursnygga vid 50!