Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 17 maj 2015

Eftersom jag just nu är väldigt förtjust i ost

så äter jag det till frukost. Idag gjorde jag en ost och skinkomelett, eftersom jag sov sov och sov i mitt eget sovrum. Jag var av vanliga orsaker uppe ett par gånger men jag somnade om direkt.
Alltså, Misse tyckte att det var sådär med mig sovandes i tolv timmar, när klockan var tio pep han så ihärdigt att jag gick upp, och då gick han nöjt och la sig i soffan.

Idag ska jag fixa mer. Jag har fått flytta tavlor från in tavelvägg för att få plats med teven, och de ska hängas upp på nytt, troligtvis i sovrummet.
På väggen i vardagsrummet där sängen stod, ska det också hängas. Bara i guldramar. Oljemålningar, litografier och urklipp i en salig blandning. Inget värdefullt, bara för mig.
Den stora tavlan från Fjällbacka ska få en belysning har jag tänkt. Det syns inte hur fin den är annars.
Och ett skrivbord kommer att få plats precis som jag har tänkt och det kommer att bli stråååålande för min rygg hoppas jag.

Ungefär sådär denna söndag.
Vad gör ni? Regnar det hos er också?


5 kommentarer:

Anonym sa...

Även om det är med LITE sorg barnen flyttar ut så känns det roligt att få göra eget hem igen.

LITE sorg = det har varit mysigt att ha dem, men skönt att vi lyckats hjälpa dem att växa upp till att klara sig själva - som det var menat.
Sanna

Snäckskalsdalen. sa...

Kul att ordna och dona lite!
Du, här i din gamla trakter blåser vi bort idag.......kram

Ezter sa...

Det har både regnat, haglat, varit sol och så blåser det som fasen!

Shamrock sa...

Härligt med eget rum. Jag brukar oxå äta ostomelett till frukost (det är ju så gott)

Åsa Hellberg sa...

Sanna; jag hade nog tur som inte kände någon sorg alls, bara glädje både för honom och mig ...

Snäckan; aj då.

Ezter; haha, okej.

Shamrock; visst är det gott!