Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.Åsas vårplaner 2018

Januari

26:e Författardagen, genom Författarcentrum.
29:e Hylte folkbibliotek Hyltebruk

Februari
27 :e, Flens bibliotek.

Mars
Lördag 3:e Arboga bibliotek
Lördag 17:e Hageby bibliotek Norrköping
Lördag 24:e Gislaveds bibliotek

Maj
14:e till 31:a SEMESTER. Wohoo!


söndag 31 maj 2015

Jag tog mig an fönstren,

de var inte tvättade när Jonathan och Linnéa flyttade in, men nu skiner de efter mamma Hellbergs insats.

Min vänstra överarm är sämre än någonsin (ja, jag måste verkligen ta tag i det där) men vissa lägen funkar, som att tvätta fönster idag.
Däremot gör det galet ont om jag skulle försöka sträcka armen inåt, tänk tvätta sig under armarna eller lägga dem i kors. Omöjligt. Det gör så förbenat ont.

Tyvärr hjälper inte ens mina rosa favoritsmärtsillare Voltaren, trots den dubbla dosen som jag köpte på Mallis förra sommaren.
Jag har fått förslag på naprapati, akupunktur, kiropraktik, vanlig läkare/ortoped, och är helt villrådig, men hade en bra naprapat för ryggen en gång och kanske ska jag gå tillbaka till henne, även om det är arm och inte rygg som spökar.

Ungefär så.
Nu ska jag strax åka med för nyckelöverlämning.
Jag vill gärna ha tillbaka pengarna jag la i deposition.


8 kommentarer:

Ebba Range sa...

Jag har haft sådan tur med att bara gå till sjukgymnast med en axel jag trodde var obotlig! Och min nacke som jag ju enligt MR har skador på nervrötterna. Axeln blev helt symtomfri och nacken mkt bättre. Kanske att du också kan hitta en bra sjukgymnast - man kan gå utan remiss! Och det är inom högkostnadsskyddet. Prova!Lycka till!

Åsa Hellberg sa...

Vad gjorde sjukgymnasten? Något mer än att du fick övningar att göra?

Ebba Range sa...

Ja, hon manipulerade också. Men hemmaträningen med gummiband var suverän ... oftast så är det runt skulderbladen orsaken sitter och det gäller att stärka musklerna där omkring.

Åsa Hellberg sa...

Jag har inga problem med axlarna, det sitter i armen. Jag har fått övningar av en sjukgymnast, men det hjälpte ingenting. Jag tror inte att hon kunde identifiera problemet.

Ezter sa...

Jag går hos en feldenkrais-sjukgymnast, hon har gjort underverk med hela mig!

Anonym sa...

I vinter har helt plötsligt min högra axel och arm som bara "krisat i hop". Stel, orörlig och smärtande. Stör min sömn ganska ordentligt kan inte ligga på armen. Från normal till katastrof på tre månader! Efter 45 verkar det mesta i kroppen lite "obekant".. ;-)Måste också ta itu med "saken".. Lycka till!//Anne

Anonym sa...

Det kan vara ryggen som spökar fast det känns i armen - så mitt råd är att du går till naprapaten du skrev om och ser om hon hittar någon låsning eller liknande som gör att en nerv sitter i kläm.

Sanna

Åsa Hellberg sa...

Tack Sanna, men ryggen är det inte överhuvudtaget. Det är armen:), men naprapaten kanske kan det också. Hoppas.