Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 18 maj 2015

Nu har jag fått allt jag behöver från min förläggare

för att börja redigera Gloria, men jag struntar i att öppna materialet innan London, annars går jag bara där och funderar på lösningar och det vill jag inte. Jag har extremt god tid på mig, så om jag börjar den här eller nästa vecka spelar ingen roll.

Utöver skrivandet så har jag ett par intervjuer till att göra, eller mer korrekt; jag behöver kolla fakta.
Det är lätt att ljuga ihop en bok (eller ja, kanske inte lätt men ni fattar) och i vissa fall funkar det, i andra inte alls.
Den här gången rör jag mig i en miljö jag inte alls känner till och då finns det tusentals saker att kolla. Allt kommer inte att bli rätt, för en viss frihet behöver jag ändå ta mig, men så nära som möjligt är att föredra.

Nu verkar regnskuren vara över, alltså springer jag till Lidl och köper tomater.
Hejsvejs.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Precis läst ut din bok casanovas kvinna. Det slår mig hur du bitvis verkar ha exakt kopierat händelser från mitt liv, som jag lever tillsammans med en tillfrisknande missbrukare. Sinnesrokram. Ingela , medberoende mm.

Anonym sa...

Glömde. Tack för att du har skrivit denna gripande o viktiga bok./ ingela

Åsa Hellberg sa...

Tack Ingela. Ja, det är slående hur lika våra berättelse ofta är.
Lycka till, var rädd om DIG! :)