Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 18 maj 2015

Roliga saker på sociala medier.


  • Man nöjer sig inte med att berätta att man är sjuk, man fotograferar sin digitala termometer och drar hela historien från första nysningen (själv ringer jag min mamma. Ja, vad är det med det då?)
  • Man uppmanar människor att NJUTA (jag ryser av den, som ni vet, eftersom jag inte gillar när människor talar om för mig hur jag ska känna. Dessutom är det väl självklart att man njuter på, till exempel, en semester. Eller? Skippa det där ordet om det råkar ha fastnat hos dig också. Hu. Lika illa som unna sig. Hur fjantigt det ordet är kan jag skriva en uppsats om.)
  • Jag Man fotar sin tevebild för att visa vad man ser på just då eftersom man inte har mycket till liv.
  • Man visar upp sina nystrukna ansikten och ingen mer än jag verkar undra vem bilden föreställer alla andra skriker "Vackra du."
  • Man ska skicka vidare meddelanden om att man gillar sina barn. Uppenbarligen gör inte jag det, eftersom jag aldrig delar de där.
  • Man ska gilla skrytsamma författare som ligger på tyska topplistor och tycka att det är jätteroligt, trots att det bara är kul för mig författaren själv.
  • Man ska gilla, och gilla och gilla och gilla. Och gillar man inte någons sida är man inte en bra kompis.
And on it goes. På riktigt. Själv har jag mycket viktigare saker för mig.
Ernst "bryter spontana tussar" av bröd. Hahahaha.



4 kommentarer:

Annika Estassy sa...

:D :D :D

Pia sa...

Haha, du har så rätt!!

Åsa Hellberg sa...

Annika och Pia, jag är glad för att ni förstår!

Anonym sa...

Vi är ganska så lika där - så jag tror jag förstår dig :)
Sanna