Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 10 juni 2015

Det kan inte vara lätt att vara Chris O´Neill.

Om han inte jobbar så är det fel, är han inte på plats - för att han jobbar - när kungahuset har kul på Skansen så är det precis lika galet.
Nu är han utomlands när Madeleine kan föda barn vilken sekund som helst, och det är ju tur att kvällstidningarna skriver om det om nu de blivande föräldrarna har missat när det är dags.

Det ska finnas "planer" om förlossningen startar under Carl-Philips bröllop, och jag vet inte jag, men det brukar väl vara så att man då helt enkelt får åka till förlossningen. Eller? Är det inte väl många hönor av fjädrar just nu?
Och den viktigaste frågan av dem alla: Varför läser jag ens om det?

Jag tror att det är för att jag är trött.
Det blev totalt 20 sidor idag, sedan tog hjärnan slut och då såg jag på det sista avsnittet av Sex and the city istället.
Nu funderar kroppen på att sova en stund och jag tror att det vore bra just.

6 kommentarer:

Robert W sa...

Jag håller med dig. Prinsessan Madeleine får utstå spott och spe för att hon inte ägnar sig tillräckligt mycket åt de kungliga plikterna. Hennes man kritiseras för att han har ett arbete, som han kan försörja både sig själv och familjen med.
Hur hade det låtit om Chris O'Neill hade slutat arbeta, fått en prinstitel och begärt att bli försörjd genom apanage?

Åsa Hellberg sa...

Min egen förlossning tog 30 timmar, då hade man kunnat vara rätt långt från BB och ändå hunnit dit, haha.

Elisabet Nielsen sa...

Litet som ordspråket om hundar: "Hur man än vänder sig, har man svansen där bak."

Åsa Hellberg sa...

Elisabeth; ja, precis:)

Pia sa...

Man får inte bryta från normen för mycket. Speciellt inte om man är medlem av kungahuset. Tur att man inte är det...

Åsa Hellberg sa...

Pia; visst är det tur! :)