Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 21 juni 2015

Ensam.

Har kört hem alla eftersom jag är den enda med bil och jag bor i en avkrok som kräver både buss och tunnelbana för att komma till, medan det bara tar mig en kvart tjugo minuter att köra hem både Nisse och Jonathan.
Så det gjorde jag förstås.
Är glad att min bil är hemma igen, det underlättar onekligen även om det var en bra promenad idag.
(Jag har laddat ned runKeeper, vi får väl se om det är inspirerande eller sänkande. Idag uppdaterade den mig på hur många MILES jag hade gått, vansinnigt irriterande. Oavsett behöver jag röra mig igen, har i princip suttit sedan jag kom hem från London med en halsinfektion som jag kunde skylla på ett par veckor.
Det är två veckor sedan den var helt borta.)

Nu har jag diskat, ska strax lägga mig i min säng och titta på teve, och försöka komma upp i tid i morgon så att jag kan börja jobba tidigt.
Det är då jag är bäst, och ju tidigare desto bättre.
Jag siktar på sju, då är jag igång med redigeringsjobbet klockan åtta.

(Då kan jag se TVÅ avsnitt Nashville nu innan jag måste släcka. Är besatt.)


8 kommentarer:

Simona sa...

Är den så bra, Nashville?

Åsa Hellberg sa...

Japp, jag gillar den skarpt. Men man måste gilla countrymusik:)

Cicci H sa...

Har precis läst ut "Toscana...". Sonjaböckerna gillar jag också jättemycket!Jag vet inte hur du gör men jag både skrattar och gråter :-)Kanske för att jag är mitt i livet som de du skriver om (nyss fyllda 48) och känner att jag vill (våga) göra som dina romanpersoner! Angående runkeeper är den lätt att ändra till km och du kan även ändra mellan Gång, Stavgång, Cykling m.m. Läser här ofta,
men då börjar jag väl skriva lite nu då ;-)

Åsa Hellberg sa...

Cissi H, tusen tusen tack!!:-)

Åsa Hellberg sa...

Cissi H, tusen tusen tack!!:-)

Åsa Hellberg sa...

Cissi H, tusen tusen tack!!:-)

Cicci H sa...

:-) SÅ många gånger behövde du inte tacka. Nöjet är ju på min sida som har nåt att läsa :-)

Åsa Hellberg sa...

Haha, jag vet inte vad som hände där riktigt:)