Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 30 augusti 2015

"Flyktingpolitik."

Jag tycker verkligen illa om det ordet.
Det handlar väl om humanism, hur kan den vara politisk?

Jag har sådana förhoppningar på nästa generation, Jonathans, som är uppväxt med en befolkning som har olika ursprung, som tror på vem och vad de vill, som älskar den som hjärtat har valt och som delar både på lön och föräldraledighet.

För övrigt tycker jag att COMHEMs nya reklamfilm är osmaklig.

7 kommentarer:

Robert W sa...

Tyvärr är det nog så att de flesta inte växer upp och lever nära människor av olika ursprung. Stockholm lär vara en av de mest segregerade städerna. Andelen ursprungssvenskar lär vara låg i Rinkeby, Husby och Tensta.
Nu för tiden har vi möjlighet att välja skola för sina barn. Hur många familjer på Lidingö eller i Danderyd väljer att placera sina barn i en skola i Rinkeby för att ge barnen en mer spännande uppväxt?
Invandrare är några som de flesta av oss träffar bakom disken på pizzerian eller bakom ratten i taxin, men inte i trappuppgången eller på andra sidan häcken.

Åsa Hellberg sa...

Då är det ju jättebra att det kommer fler. Jag bor inte i rinkeby och har massor med trevliga grannar med olika ursprung.

Anonym sa...

Så det är inte bara jag som tycker illa om reklamen?
Har undrat om det bara är jag som inte fattar...
Sanna

Robert W sa...

Åsa, även jag har trevliga grannar av utomeuropeiskt ursprung. Men det är ett faktum att boendet blir alltmer segregerat.

Åsa Hellberg sa...

Sanna; ja, just nu är den helt fel tycker jag.

cyndi sa...

Jag har också förhoppningar på nästa generaton.
Och att folk börjar se och prata med sina grannar.
Oavsett ursprung.
Bor i villa i Värmland.
Med alla möjliga människor på andra sidan häcken ;-)



Åsa Hellberg sa...

Härligt Cyndi! :)