Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 2 augusti 2015

Gloria kommer lite senare än mina andra har gjort,

i alla fall som det ser ut just nu.
I maj.
Sonjas sista vilja kom ut då, minns jag. Typ 5:e eller något sådant. En vecka efter min 50-års dag 2012.
Sonjas hemlighet i september samma år.
Sedan gick det ett och ett halvt år till mars, och då kom En liten värld och så kom Toscana tur och retur exakt ett år efteråt.

Det är långt kvar, men lite beroende på om det nu blir maj, eller kanske månadsskiftet april/maj, så ska den säljas in till handeln i höst. Och då är det bra om det mesta är klart, som omslag, titel, och förstås en säljtext som är smashing.
Texterna gör jag och min redaktör tillsammans. Jag tycker att det är kul och är rätt bra på det, så då får jag vara med och bestämma.

Överlag är mitt förlag fantastiskt bra på att samarbeta. Ingen pekar med hela handen, istället blir jag som författare involverad i det mesta och får tycka till.
Om jag vill, alltså.
Och det vill jag ju
Med min bakgrund från sälj och marknadsavdelningar så har jag en mängd åsikter och mitt prestigelösa förlag har alltid lyssnat. Visst är det grymt?

Nu ska jag fortsätta redigera den där vårboken.
Tjohej!

Ps, jag hoppas att ni inte såg filmen jag tipsade om igår. Den var rätt urusel, trots Colin.

6 kommentarer:

Robert W sa...

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge ;)

Ezter sa...

Bara den kommer nångång så ;)

Åsa Hellberg sa...

Robert och Ezter; tack!

Anonym sa...

I spänd förväntan... :)
Sanna

Simona sa...

OCH JAG FÖRÖSKER VÄL KOMMENTERA IGEN.

Åsa Hellberg sa...

Sanna; tack!

Simona; titta vad bra det går bara du förösker lite!