Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 1 augusti 2015

Min lillebror var i Sandefjord igår,

(Norge) och besökte bokhandeln.
Kul med ett foto från en butik, tycker jag. Sonjas siste vilje ligger så fint i det vänstra hörnet. En liten värld, som också finns i pocket, var slut.

Annars då, jo tack, första augusti.
Smaka på den, ni.
Jag vill vara sommarbrun, men annars tycker jag att den här svalkan är rätt skön faktiskt. 
Det är okej med jättevarmt utomlands, men jag har aldrig stanna längre än en vecka, för mig är det en perfekt längd på en solsemester.

Har ni tänkt på att människor svarar "BARA en vecka" när man frågar hur länge de ska vara borta.
Vad då, BARA.
Som om det inte är bra nog.
Är det bara jag som irriterar mig på sådana svar?

Jag irriterar mig också på att man säger "där nere" om länder som inte ligger på vår breddgrad. 
(Och stå på dig. Skinn på näsan
Och det värsta vet ni redan. Unna.
JAG RYYYSER, och då har jag inte ens nämnt alla hålla om, kramizen och kära du.)

Nu ska jag läsa manus och vara tyst.


3 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Skinn på näsan - det har jag bara velat ha den gången jag åkte båt i början av juni. Innan jag hunnit få någon egen solbränna som skydd och solskyddsfaktorn inte förslog på vårblek hud under en överentusiastisk junisol mot vidsträckta vattenytor. Brände, bland annat, näsan. Var hummerröd längs hela näsryggen och över näsvingarna och nästippen med. Fjällade något infernaliskt, ömsade i princip skinn på näsan.

Ebba Range sa...

Ja, tänk - vad många veckor jag brukade vara vid medelhavet ... förr. Minst tre veckor i rad och gärna några en-veckors spridda över året.

Senaste (inte sista, det vet jag ju inte) reste jag till älskade Mallorca och vandrade i bergen - många turer på egen hand ... ja, det var året 2002 ... sedan dess har jag varit klimatvänlig. Nädå - det är inte orsaken, men en bi-vinst - 2002 föddes min första hund - sedan dess har det blivit en del vandringar i sommar-fjällen ...

Jag gillar också den här sommarens väder ... råkade nämna det till ngn i ett mess - och fick på skallen av ngn som inte skriver ... kanske var det därför?

Cicci H sa...

Ha ha ha :-D