Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 5 augusti 2015

Sådär ja, jag tror banne mig att jag har redigerat klart.

Hon ska få vila fram till första september, sedan ska jag läsa igenom manuset igen under två veckor innan det ska tillbaka till min förläggare 15 september.

I morgon ska jag plocka fram novellen som ska vara klar i november, men jag tänker att det vore helt lysande om jag kunde fixa den redan i augusti.
Stommen är klar, men nu ska den julgranas, glöggas och liksom saffrans till om ni fattar.
Det ska bli buskul!

Tankemässigt är jag också upptagen av nästa manus. Bok 7. Projektstart 1 oktober, och jag har INTE EN ANING om vad den ska handla om.
Jag har haft exakt samma problem fem gånger tidigare (den första var ju en given) och då har det löst sig när jag väl har satt mig vid datorn, så jag får förlita mig på att min hjärna gör jobbet den här gången också.
Gör den inte det får den köra taxi.
Det kan vara bra för den att komma ihåg.

Lång dag.
Nu ska Hellberg sova.
Tjingeling.

5 kommentarer:

Morelia sa...

Köra taxi?! :-))

Åsa Hellberg sa...

Ja, som nytt jobb om jag nu inte kommer på några fler böcker!

Simona sa...

Hurra för färdigredigerad!

Åsa Hellberg sa...

Jaaa!

Cicci H sa...

Spännande!