Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 14 oktober 2015

Idag är det

göra-åsa-lite-piffig-inför-pressbilderdag, som i att göra nya slingor. Det var tre månader sedan jag gjorde det senast och klippte av det sista av mitt långa hår.
Buhuuuuu, säger jag fortfarande om det. Så dumt gjort!
(Det handlar inte om passar i, eller om snyggt eller fult, bara trivsel. Jag vill att det ska vara längre.)
Några toppar kommer inte att klippas, inte på länge om det går att undvika. Jag är ju oförmögen att göra något med det just nu, så slitet blir det ju inte som det kan bli annars.

Håll tummarna att jag kommer till en frisör som vet vad hen gör.
Eftersom jag byter salong igen har jag förstås inte en aning om vems händer jag landar i.
Senast hade jag en praktikant.
Det tog eeeeevigheter. Och blev inte riktigt bra bak. Trots övervakningen.
No more sådant i Åsas hår.

Ungefär så.
När jag är klar där efter några timmar ska jag handla och sedan skriva ett halvt dagsmål. Ska jag nå 20 tusen den här veckan måste jag kämpa lite.
Jag har tänkt att vara ledig hela helgen, halleluja.

Det här är en kille som har ordning på frisyren.
Jonathan var hos frissan första gången när han var tre månader. Han kom ut med långt hår och till sist hängde det ned i ögonen.
Själv hade jag inte ett hårstrå. Jag tror jag har en bild på mig själv som ettåring där man med nöd och näppe fick i en rosett mitt på huvudet.
När Jonathan fyllde ett kunde man göra flätor.



4 kommentarer:

Ezter sa...

Varför går du inte till samma frissa varje gång? Någon har du väl varit nöjd med? Hoppas slingorna blir bra!

Åsa Hellberg sa...

Ja, absolut, men de flyttar på sig mellan gångerna i min förort så ofta har jag varit trogen själva salongen inte frisören.
Men ibland har jag blivit dåligt bemött, och då räcker det för mig.
Den senaste jag var störtnöjd med slutade och började göra något annat :(

Snäckskalsdalen. sa...

Men varför har du satt in en bild på paret Beckhams äldste son?????
Och du, snälla, måste du använda ordet hen........Har du det med i din nästa bok skickar jag boken tillbaka till dig.......!
Lycka till med håret, det blir säkert bra! Och man måste vara nöjd med sin frissa, är jag inte det, då byter jag också. På studs. Och blir man inte vänligt bemött, då är det definitivt kört. Hyperkänslig är jag därvidlag.
Keep up the good work!

Simona sa...

Jag tycker hen är ett förträffligt ord.