Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 2 januari 2016

Åsas tipsblogg

Deppigheten har vänts  till glädje eftersom jag har haft en jädra flyt i skrivandet idag. Idéerna poppar och det är bara att tacka och ta emot. Jag skriver ned dem anteckningsboken som jag alltid har vid min sida.

Här kommer tips 1:

Idag har jag ritat upp insidan av ett hus som är viktigt och återkommande genom berättelsen. Alla våningar, alla rum. Jag har ritat in trappor, fönster och vart de vetter (och vad man ser utanför), korridorer, dörrar, toaletter och badrum.
Allt för att jag ska se det lättare framför mig.
Utsidan har jag sett på en bild, men det som finns på gårdsplanen har jag ritat upp så att bilar och sånt kör/parkerar på rätt ställen.

Tips 2.
Alla mina böcker har haft ett tema som jag har valt tidigare än själva handlingen, detta för att få lite variation. Jag vill inte skriva samma bok gång på gång. Om ni märker det eller inte vet jag inte, men jag tycker att det är roligt att skriva när jag har ett nytt tema att fördjupa mig i.

Sonjas sista vilja handlar om Vänskap (och kärlek såklart, men det är ju återkommande i alla mina böcker.)

Sonjas hemlighet om .... tada; Hemligheter.

En liten värld om Mod.

Toscana tur och retur om att Saker och ting alltid hinner ifatt (vet inte vad det heter med ett ord.)

Gloria handlar om Passion och Utanförskap.

Sjuan om Konflikter.
Nu bygger väl de flesta böcker på konflikter, men här är det centralt på ett helt annat sätt än tidigare.

(Alltid i mina böcker: medelålders människor, vänskap och kärlek. 99% ska vara hygglon.)

Som vanligt samlar jag på mig problem som jag inte vet hur jag ska lösa, men det är ju en del av att det blir så kul när svaret helt plötsligt stirrar på en och är en självklarhet.
Det är dock många kapitel kvar tills dess.
Typ trettio.
Kämpa Åsa!

Det var allt.
Wohooo.





1 kommentar:

Ezter sa...

Låter som en mycket bra idé att rita upp husets insida och skriva upp vad man ser från varje förnster!