Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 7 februari 2016

Bra dag i skrivstugan.

Nu rinner det nog på tror jag.
Jag har som vanligt inte allt klart för mig och skulle jag ta med alla de konflikter som poppar upp i huvudet under tiden jag skriver skulle boken bli 600 sidor, så jag måste sovra bland idéerna. Några kan jag spara tills nästa manus.

Idag har jag ägnat mig åt flirt och charmerier, vilket kan vara det roligaste som finns att skriva om. Fortsättningsvis kommer det vara en hel del av den varan och det ser jag fram emot. Jag har en obruten dag i morgon också, när jag bara behöver hasa runt i morgonrock.
I love morgonrocksdagar. Ju fler, desto mer bok blir det.

Samtidigt som jag skriver på Sjuan, har jag en idé för åttan.
Den blir i så fall heeelt annorlunda.
Men det tycker jag ju om varje bok, haha.

Jag lämnar er och denna söndag med Elena Garanca, som sjöng Carmen i New York.
Min Gloria har förstås drag av denna supersångerska.
Men Don José i min operabok är het som Vesuvios lava. Det kan man kanske inte säga att Robert Alagna är här (mannen som får hennes blomma på slutet av akten.)








2 kommentarer:

Agneta sa...

Älskar också slappardagar! Några sådana har jag inte nu när jag jobbar, men då tjänar jag å andra sidan lite egna pengar och det är inte heller fel.

Kul att du håller ett så högt tempo! Jag kan komma på massvis med konflikter och annat, när jag inte skriver manus, men när jag ska komma på några är det helt tomt. Varför blir det så?! Dumt ju. :)

Åsa Hellberg sa...

Du får väl bära runt på en anteckningsbok, eller nåt sånt? :)
Jag kommerpå 90% jag skriver så jag behöver inte bry mig så mycket om det, tack och lov.