Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 4 februari 2016

Jag springer runt och torkar kattkiss

som Misse inte kan hålla inne. Uppåt 15 ggr hittills och vi har varit hemma i två timmar. Var han än sätter sig blir det en pöl, och han är fortfarande väldig förvirrad och kan inte komma till ro. Vandrar bara runt, när han inte sitter blick stilla och stirrar ... och kissar. Hittills har en soffa, en kudde, en fäll och en filt drabbats utöver golvet då.
Tyvärr missade veterinären att säga att det inte är helt ovanligt, för hade jag vetat det kunde jag "kissäkrat"hemmet innan han kom hem. Nu har jag varken tidningar eller plast så att det räcker.

Jaja, det blir nog bättre.

Jag kan ju inte jaga honom hela natten, utan får väl ta det som kommer i natt (om han inte börjar gå på toa senare) i morgon. Det där med parkettgolv och hyreslägenhet är ju sådär när det kommer till kattkiss, men jag ska verkligen göra mitt bästa för att få lite sömn.

Jag hade ju tänkt sova ikapp under dagen idag, men det gick bara inte att somna.
Planen ikväll är i alla fall att han ska få värkmedicin klockan tio och sedan med 6-8 timmars mellanrum i tre dygn.
Det är de där timmarna jag tänker sova.


6 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Hoppas att det ordnar sig med din misse. Det du skrev påminde mig om hur jag en gång under hundåren kanade över parkettgolvet i mina föräldrars våning för att hinna skjuta in en tidning under rumpan på vår magsjuka valp.

Åsa Hellberg sa...

Exakt så, Elisabet!! :)

Linas drake sa...

Skönt att operationen är avklarad. Hoppas att han snart mår bättre, lillen...

Åsa Hellberg sa...

Lina; ja, jag hoppas det. Tack!

Linas drake sa...

Hur har ni haft det under natten? Är det påverkan av sövningen som gör att han inte kan kontrollera blåsan? I så fall bordeju kissolyckorna avta allt eftersom? Sköt om er.
Kram!

Åsa Hellberg sa...

Lina; ja, det är nog så att även blåsan är bedövad kan jag tänka mig:)