Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 23 februari 2016

Jag tror att det är smart att träna med pensionärer

istället för yngre.
Av flera skäl: kan de så kan jag, är ett av dem.
Men det är också helt chosefritt. Ingen tittar åt något håll utan fokuserar på sig själv. Möjligtvis hör jag lite garv emellanåt, men det är allt.

Jag har ju provat andra klasser också, men det är en annan stämning. Man ser på den bredvid, speglar sig och har inte ett avslappnat förhållande till sin kropp.
Det har ju inte jag heller, men jag är banne mig på väg dit, och föredömena i min grupp hjälper mig verkligen med det.

I eftermiddag är det världscupsutförsåkning från Hammarbybacken i Stockholm. Parallellslalom som är jättekul att se live
(Kul att åka också, jag jobbade ju i Sälen några år och provade på det mesta i utförsväg där, inklusive hastighetsåkning där jag körde över 100 km i timmen. Och nu går jag på pensionärsgympa. Ni fattar hur lite jag har hållit mig i form sedan dess 1983-1986.)

Jag hinner inte se det på plats, men tänker se det på tv. Sändningen börjar 16.50 på ettan.
Lyllos alla som är där och hittar bra platser.
Upupupupupupupuppupupuppupuppupup!


2 kommentarer:

Robert W sa...

Jag håller helt med dig. Varje vecka är jag på Friskvårdens gymnastik. Många äldre där. T o m en man med käpp. Så där behöver jag inte känna mig underlägsen när jag svettas och stånkar.

Snäckskalsdalen. sa...

Japp, det fanns en tid då man inte platsade med panschisarna, men nu går det alldeles utmärkt, man känner sig t o m hemma där! Prestigelöst! Ha det!