Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 10 mars 2016

Efter lite jymombokningar

tränar jag i morgon istället för idag. Men ingen rast för det, jag ska helt enkelt ut i friska luften vilket verkligen har varit en bristvara hela vintern.
Det är möjligt att jag lider av svårtartad D-vitaminbrist.
Hur visar sånt sig?

Jag vaknade för övrigt alldeles för tidigt men var på tok för hungrig för att somna om.
Med exakt noll manus att arbeta med för ögonblicket kan jag lägga mig igen om jag vill. Jag vet inte om jag är förtvivlad eller alldeles yster över det.

Jaja.
Jag pratade med mamma igår.
Hon tog bort grå starr häromdagen och utan att hon hade förstått att det var så det skulle bli, passade de på att ta bort hela det synfel som hon har haft sedan hon var mycket liten.
Fram till nu har hon inte kunnat se handen framför sig.
Fatta grejen att helt plötsligt kunna se utan glasögon!
Hon ser fläckar på golvet som hon aldrig tidigare har sett. Någonstans vid ytterdörren såg hon ett fint litet spindelnät.

Troligtvis behöver hon läsglasögon, men that´s it.
Nu kanske hon kan åka till Mallis istället för att köpa extremt dyra glasögon varje år.
Hurra, för henne!

7 kommentarer:

Agneta sa...

Hurra för din mamma! Vilken otrolig känsla det måste vara :)

D-vitaminbrist kan ge trötthet, håglöshet och nästan lite deppighet. De känslor man får när man är i solen, är de känslor som D-vitamin ger. Så när du känner dig tvärtom behöver du D-vitamintillskott. (Lite förenklat och lite lätt hobby-diagnosticerat.)

Elisabet Nielsen sa...

Men så härligt! När min mamma opererade bort sin starr för många år sedan blev det så bra att hon inte längre behövde "gå"-glasögon (läsglasögonen behövde hon fortfarande).

Åsa Hellberg sa...

Agneta; tack!

Elisabet; ja, exakt samma då!

Elisabet Nielsen sa...

Om du gillar lax, så innehåller det tydligen D-vitamin.

Ezter sa...

Så härligt med din mammas ögon :)
D-vitaminbrist är nog vanligare än man tror. Du kan kolla det på Vårdcentralen, det sägs man inte ska ta tillskott om man inte behöver.

Annika Estassy sa...

Hurra för din mammas nya syn! Och ja - ut med dig. Långpromenad och en fika i solen är mumma för oss nordbor. D-vitaminbrist kan leda till benskörhet och ledvärk.

Åsa Hellberg sa...

Tack!!