Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 3 mars 2016

Jag kan berätta att ansiktmasken gjorde mig solbränd.

Eller illröd, det beror lite på hur man väljer att se det.

Idag har två bra saker hänt.
1. Filmbolaget som har köpt en option på Sonjas sista vilja ringde, och än är planerna inte skrinlagda.
Hurra för det (även om det skulle ta slut nu.)

2. Vi  har valt en översättare till Gloria. Den här gången ska hela manuset översättas till engelska, tidigare har vi bara översatt de trettio första sidorna. Det är en satsning som kan gå åt pipan, eller så är det en fördel. Vi får se när den börjar säljas in i sommar/höst.

Och efter dagens arbete: Jag har en hel del påfyllnad att göra på Sjuan, har jag märkt nu när jag har läst igenom hela manuset.
Det är otroligt vad jag har lärt mig mycket av min förläggare och min redaktör, jag märker det när jag skriver. Det här kommer hon bara att be om mer av, så det är lika bra att jag gör det jobbet direkt, typ.
I helgen ska jag jobba med det, och om det behövs så näst vecka också.

Det är ju ingen större brådska med 14 månader kvar till lansering.


4 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Håller tummarna för filmbolaget! Och spännande med översättning av hela manuset. England/USA nästa? :)

Åsa Hellberg sa...

Man hoppas ju att chansen ökar, men om inte kan man ju alltid publicera den själv :-)

Ezter sa...

Roligt att se att man lär sig efter hand, kan jag tänka. Man kan ju alltid bli bättre, det är skönt att man aldrig blir fullärd!

Annika Estassy sa...

Så sant så.