Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 9 mars 2016

Jaha, vad ska jag göra nu?

Mitt sjunde manus, med arbetsnamnet Nikki, är skickat till min förläggare och det tar nog ett par månader innan jag får någon respons på det.

Under tiden ska jag förstås planera för releasen av Gloria och Vårruset, men meningen är ju också att jag ska vara ledig, men hur det ska gå till - hur jag ska komma ned i varv - vet jag inte.
Jag känner mig rätt speedad, lite hyper, efter månader av hårt arbete och tänker att jag kanske ska träna mer. Det är nog bra för mig. Vara utomhus. Kanske träffa kompisar (hallå, finns ni ens kvar?) och Nisse.
Och så läsa, förstås. Jag har en läshög som i princip går från golv till tak.

I morgon kväll är jag bjuden på stand up av Jonathan och Linnéa och det ska bli buskul! På fredag ska vi fira Catharina Ingelman-Sundbergs nya bok om pensionärsligan. På söndag ska jag på musikal igen och nästa vecka har jag en PR-möte på förlaget, så helt sysslolös är jag ju inte.
Det är vad jag ska göra däremellan som spökar.

Skjut mig om jag börjar skriva på något nytt redan nu.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bortser från allt annat och säger helt egoistiskt - därför att jag ser fram mot fler böcker från dig - "jag tänker under inga villkor skjuta dig!" :)
Sanna

Simona sa...

Du kan komma hem till mig och tvätta fönster.

Åsa Hellberg sa...

Haha, Sanna!

Simona; Bah!

Agneta sa...

Känner igen den där speedade känslan. Jobbig, för jag har svårt att komma ner i varv. Men träning tror jag på, och promenader, och trevligt umgänge!

Ezter sa...

Du har ju en del att pyssla med då!

Åsa Hellberg sa...

Agneta och Ezter; eller hur?!

Spader Madame sa...

Tänkte att du skulle gå en bridgekurs!

Åsa Hellberg sa...

Haha haha haha