Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 19 april 2016

Nu är hon hämtad

och mekanikern Janne visade mig en bild på ett nästan bränt omslagspapper från Subway, ett ställe som jag aldrig äter på, som låg i motorrummet.
Intill låg typ nötter.

Det betyder att ett djur, råtta mus eller ekorre, har tagit sig in i motorrummet och gjort det lite mysigt för sig. Fixat ett litet kök.
Janne frågade när jag öppnade huven senast och det var väl kanske tre veckor sedan när jag fyllde på spolarvätska. Då fanns det förstås inte där.
Papperet hade kunnat börja brinna, det var oerhört nära eftersom det var svett i kanterna, och läxan här är att öppna huven regelbundet.

Det blir dagens tips från verkstadsgolvet.
Det kan hända även dig!

1 kommentar:

Ezter sa...

Fröer och sådant har jag hittat, men aldrig papper. Kollar aldrig, men tar till mig tipset!