Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 13 april 2016

Tvättstugedag,

och idag är det mycket som ska bli rent och fint.

Jag älskar att tvätta och i min tvättstuga finns fem maskiner (kanske fyra idag, förra veckan var en trasig) vilket gör att det går fort.
Fort är ju min grej.
Typ äta stående.

Jag födde en unge som är precis tvärtom. Han tar tid på sig. Känner efter. Njuuuuter av mat och långa duschar.
Han har alltid fått spader av mitt dåliga tålamod, alltså har jag förstås fått tränat bort en hel del av det. Mitt tålamod var kopplat till att jag till sist blev irriterad och det var ju inte alls bra för det kände han av direkt.
Är man bara två i familjen som vi var har man ingen annanstans att gå som barn. Han hade liksom ingen att säga "mamma är dum" till. Istället fick jag skärpa mig och det gjorde jag medvetet i flera år tills det gick rätt automatiskt (alltså rätt automatiskt.)

Skönt att han slapp tålamodsbristen i alla fall, för att kunna stå i en kö är en konst.
Äta långsamt också.
Men i en tvättstuga är det faktisk jätteskönt att det går fort.
Och utan barn och andra hemma kan jag ha hur dåligt tålamod som helst om jag vill.
He he.

4 kommentarer:

Ezter sa...

Det är skönt när det går fort och man slipper vänta!

Åsa Hellberg sa...

Ja, verkligen!

Britt sa...

Haha, det är roligt att läsa om att det finns fler ute i världen som gillar att tvätta och som har "fort" och "snabbt" som mellannamn ;)
Själv har jag också en annan egenhet och det är att det måste vara ordning, läs min ordning, i diskmaskinen både hemma och på jobbet, faktiskt ganska jobbigt men det går inte att låta bli.... undras om man behöver söka för sånt??!!
Tur att det finns böcker att läsa så att man kan ta en paus.
Ser fram emot releasen av Gloria.

Åsa Hellberg sa...

Britt; haha, tack!