Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 17 april 2016

Vilken helg jag har haft,

minnen jag ska bära med mig länge.

Det började redan i fredags morse, då jag var så upphetsad att jag inte kunde sova så länge som jag faktiskt hade behövt. Vid fem plockade Nisse och jag upp Helen, och sedan skjutsades vi till Vikingterminalen och så tog Nisse bilen och åkte hem till Misse (ni är med där, va?).

Så här är det:
Vi skulle fira att det var 30 år sedan vi gick våra kurser och började flyga på Scanair.
Femtusen sökte jobben, vi var 60 som fick dem.
Vissa av mina gamla kollegor har jag inte sett på 27 år. Sedan jag slutade. Andra har jag träffat titt som tätt. Helen och jag umgås mest hela tiden, i alla fall per telefon och mess.


Helen och Åsa, bästisar sedan 30 år.

Anyways.

Vi var bland de första på plats och fick biljetter och travade iväg till vår hytt som tack och lov hade utsikt över vattnet. En två-bädds där man fäller ner sängarna och vrider runt en soffa, ni vet. Klassisk båthytt.

När båten hade avgått sågs vi allihop i ett konferensrum och det var galet kul att se hur alla var sig HELT LIKA. Konserverade. Inga knivar, inga utfyllningar av varken läppar eller rynkor, bara sig lika trots att vi alla förstås bar spår av att åren hade gått.
Alla på bilden är runt 55 år.
17 stycken jobbar kvar.



Sedan satte vi på oss finkläderna och gick till skaldjursrestaurangen där vi åt åt åt, sjöng och hade det allmänt supertrevligt som man gärna har när det är sociala proffs man har att göra med. 
Det här är människor som har jobbat med service i hela sitt liv, de vet hur man samtalar för att det ska bli trevligt. Visst flödade alkoholen, men de vet hur man hanterar den också.

Själv spenderade jag exakt 32 kronor ombord. Jag köpte en alkoholfri öl.
Hela paketet med hytt, middag, frukost och lunch kostade 1050 kr. För mig som inte dricker blir det ju en fantastiskt prisvärd resa.






Igår tillbringade vi hela dagen tillsammans, med frukost och lunch och däremellan babbel i en av loungerna.
Så himla roligt!

Halv fyra var vi hemma och då blev jag upphämtad av Nisse och åkte hem för att svira om till 60-års balunset vi var bjudna till två timmar senare.
I en vinkällare på Söder var vi nog sisådär 40-talet pers som träffades för att fira Eva, en nära kompis till mig sedan 25 år.
Supergoda spanska tapas, trevligt sällskap och både Lill-Babs och Lasse Lindbom var där och uppträde för Eva.
Jag höll som brukligt tal för jubilaren.

Återigen en galakväll.
Barbro Svensson uppträdde. Magiskt som vanligt. Hon har kommit ut med bok på Evas förlag.

Eva får sin present. Jo, blondinen i den vackra klänningen är faktiskt 60!

Idag är jag lätt slut, men ska ta Fårdan på en tur förbi en kompis som är supersnäll och bidrar med grejer till Vårrusets Goodiebag och sedan ska jag till Jonathan och lämna nycklar eftersom Linnea och han ska ta hand om Misse när mamma och jag åker bort på fredag.

Hoppas att ni också har haft en toppenhelg!

7 kommentarer:

Simona sa...

Det låter UNDERBART!

Åsa Hellberg sa...

Det var det, Simona, så roligt!

Ezter sa...

Vilken kanonhelg!

Åsa Hellberg sa...

Ezter; ja, verkligen!

Snäckskalsdalen. sa...

Det är så livet skall levas! Fullt ös. Ibland. Låter som en riktigt bra helg!
Kram

Anonym sa...

Tack för förmånen att få " vara med på ett hörn" och kika in i ditt liv:)
Varma hälsningar
Carola

Åsa Hellberg sa...

Snäckan och Carola; tack, en superhelg!