Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 10 maj 2016

Tränat och så.

Och det blir nästan hysteriskt att stänga av telefonen en timma en sådan här dag, för om folk inte vill boka av så vill de komma och jag är ju inte den som sköter sånt alls.
Jag är bara föremålet för allas intresse!
Skojade bara.
Man får ha lite hybris en sådan här dag, men det finns förstås gränser även för det.
Vi har en person på förlaget som gör en megainsats när det gäller att hålla koll på vilka som kommer och inte. Jag behöver bara glida in och se glad ut.

I morgon är jag inte lika stor stjärna. Jag blev tillfrågad om att vara med på en grej i morgon bitti för att någon (förmodligen större och mer framgångsrik) hade hoppat av. Men det gör inte mig något. Den här boken kan jag prata om ett tag och struntar i hur sent inbjudan kommer.

Jag borde verkligen försöka sova en stund, men å andra sidan måste jag upp på den där grejen vid halv sex i morgon, så det kanske bara är bra att jag är stuptrött i kväll.
Fram tills pifferiet håller jag mig inomhus.
Det är medelhavsvärme ute och jag avstår att svettas just idag.

Typ så.
Tjingenling!




2 kommentarer:

Ezter sa...

Spännande! Lycka till.

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack, Ezter!