Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 4 juni 2016

Jag är alldeles yster,

för idag, för första gången på 25 år, ska jag skaffa en egen cykel.
Det är jättefina cykelvägar i min förort och med en korg på styret är det lätt att ta cykeln om man vill handla lite (drygt 2 kilometer till Farsta.)
Dessutom ger det förstås den perfekta vardagsmotionen, nu när gymmet inte alls har samma klasser förrän i slutet av augusti igen.

Först får den stå i lägenheten men sedan i cykelrummet, som ska finnas antingen i min port eller nästa, jag vet inte om jag har någon nyckel dit än så länge.
Och så måste den förstås få ordentliga lås så att jag törs parkera den utanför affären.
Hjälm såklart. Jag har två väninnor som har vurpat illa, den ena räddades tack vare hjälmen, så det är självklart tycker jag.

Cyklar ni?
Jag hoppas jag kan fortfarande. Senast jag satt upp på en var för just för 25 år sedan.


4 kommentarer:

Simona sa...

Jag cyklar, på sommaren. Alla mina cyklar ha blivit stulna, så jag har en halv-skruttig cykel nu. Härlig frihetskänsla.

Helena sa...

Jag cyklar ytterst sällan utan promenerar helst. Men när jag cyklar så är hjälm också en självklarhet. Har haft 4 hjärnskakningar( dock inte i samband med cykling) så jag tänker att jag inte behöver utsätta mig för mer smällar än nödvändigt fortsättningsvis om jag kan undvika.

Robert W sa...

Glöm inte att köpa en cykelhjälm på samma gång. Ditt vackra huvud är värdefullt!

Ezter sa...

Jag har inte cyklat på minst 15 år, pga min krånglande höft. Men för några veckor sen provade jag, det gick över förväntan. Men jag måste skaffa hjälm!