Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.Åsas vårplaner 2018

Januari

26:e Författardagen, genom Författarcentrum.
29:e Hylte folkbibliotek Hyltebruk

Februari
27 :e, Flens bibliotek.

Mars
Lördag 3:e Arboga bibliotek
Lördag 17:e Hageby bibliotek Norrköping
Lördag 24:e Gislaveds bibliotek

Maj
14:e till 31:a SEMESTER. Wohoo!


fredag 29 juli 2016

En begrundande katt på balkong.


Ibland blir han sittande så en låååång stund. Ser nästan ut som om han sover. Inte så mycket ute dock. Det är synd. I den förra lägenheten låg han ute jämt, men den var inglasad och det gjorde honom förmodligen tryggare. Här lägger han sig aldrig utan tar ett varv, kollar på nåt och går han in igen.

Själv åt jag frukost ute. Jag har lovat mig själv att göra det varje morgon det är fint nog och i morse var det kav lugnt och svalt. Jag svettas fortfarande som en gnu på nätterna (för att det är varmt inne som tusan) så de här morgnarna är guld värda. Regn gör inget heller, det är blåst som inte funkar för då får jag inte upp parasollet.

NU ska jag jobba. Tjohej för mig.

4 kommentarer:

Ida Högström sa...

Hej Åsa!


Jag heter Ida Högström och driver en podcast om medberoende. För några år sedan kom jag i kontakt med din bok Casanovas kvinna och jag blev glad och berörd över att någon vågade ta ton för samtalet om sexmissbruk, men framförallt anhörigskapet till någon med sexmissbruk. I Medberoendepodden försöker jag belysa olika typer av anhörigskap/medberoende, få bort skam och stigma, ge kunskap, nyansera och ge hopp och inspiration till att våga tala och våga ta hjälp.

Något som jag har upptäckt är att det är svårt att få folk att kliva ut och tala om just Sex- och kärleksberoende. Det finns fortfarande mycket skam och beroendet är ännu inte klassad som en sjukdom.

Nu är det ju några år sedan sen din bok kom ut men den är fortfarande lika aktuell. Jag undrar nu om du skulle vara intresserad av att vara med i ett avsnitt av Medberoendepodden och tala om dina erfarenheter, om boken, om skam och skuld, om hur ett sexmissbruk kan te sig och hur det påverkar oss anhöriga och/eller något du tycker är viktigt att ta upp. Det skulle betyda mycket för många med mig om du vill vara med och tala om detta ämne som är så viktigt.

Är du intresserad?

Varma hälsningar,
Ida Högström

ida.hogstrom@medberoendepodden.se
0767627636

www.medberoendepodden.se

Lyssna på Medberoendepodden via iTunes/Podcaster, Acast och PodOmatic.

Åsa Hellberg sa...

Hej Ida, tack för din fråga men jag pratar inte officiellt om Casanovas kvinna och medberoende, längre.
Jag har pratat klart om just det, i alla fall högt :)

Tack ändå, och lycka till!

Simona sa...

Vad fin din balkong är. Och Misse.

Åsa Hellberg sa...

Tack Simona.