Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 4 juli 2016

Jag bloggade inte igår.

Jag hade fullt upp med att måla om mitt sovrum, ett av dessa infall jag kan få utan att tänka på konsekvenserna. Nåväl, jag har funderat på det länge och igår var det dags för att sälja sängen och att måla.
(Själva madrasserna slängde jag. De var gamla. Och blytunga. Tror ni att herrn jag träffade i entrén när jag kom släpande på dem erbjöd sig att hjälpa till? Oh, no. Herrarna i det här huset är otroligt självupptagna. Sticker med hissen trots att de ser att man är på väg in. Ouppfostrade Lurkar!)

Sista penseldraget drog jag när Islandsmatchen började.
Nu är det mörk greige (grått/beige) istället för vitt.
Jag tror att det blir störtmysigt.



Tänk att jag - helt obehindrad - kan måla idag. För ett år sedan var det totalt omöjligt att ens tvätta håret smärtfritt.
Jag är djupt tacksam för det.

Idag ska jag skaffa en ny säng som funkar med min rygg, om ni visste vad jag har längtat efter det, sen ställa allt tillrätta i sovrummet så att jag förhoppningsvis kan sova där i natt. Madrass på golvet är okej en natt, men det känns som om det räcker.

Hoppas att ni får en fin dag!




4 kommentarer:

Ebba Range sa...

Snyggt! Gillar färgen.
Snubben som bodde här före mig, har målat sovrummet i Ikea-kasse-blått ... urk.

Ezter sa...

Hoppas du trivs med färgen och att du hittar en bra säng!

Simona sa...

Fint!

Annika Estassy sa...

Snyggt! Och en bra säng är värd varenda krona. Det är trots allt många timmar man tillbringar i den.