Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 21 juli 2016

Pådetigen.

I min första redigeringsomgång (där jag är nu) går jag igen de större grejerna. En karaktär ska lämna manuset, annat ska byggas ut. Jag följer min förläggares input och till 99 procent gör jag som hon föreslår.
Jag hoppas att jag är klar med den genomgången på söndag.
Sedan börjar jag om från början och filar mer på formuleringar och sådant som inte påverkar storyn i så hög grad, och i mitten av augusti ska det tillbaka till Teresa.
Fram tills dess är jag - utöver en kortare resa - fast i min bubbla.
Den är faktiskt på alla sätt ljuvlig.

Sedan måste jag ju visa bilden från en flygande Åsa som 25-åring.
Jag har inga bilder från det så jag blev så glad när den här landade i en nybildad FB-grupp med gamla kollegor från Scanair.
Luggen är episk!


5 kommentarer:

Simona sa...

Helt galet, du ser ju precis likadan ut fortfarande.

Jag är också i den bästa av bubblor - redigeringsbubblan and I lööööv it.

Åsa Hellberg sa...

Just leenden tror jag aldrig förändras. Men jag hade ingen glugg mellan tänderna då, den kom senare av någon anledning:)

Snäckskalsdalen. sa...

Luggen är jättefin och jag menar det, du ser lagom busig ut! Fin bild! Och du är dig lik! Fantastiskt. Måste vara de bohuslänska generna......öhhhh!!!! Kram

Anonym sa...

Du är dig verkligen lik
även om du i dag inte är rödhårig som du verkar vara på den här bilden.
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Snäckan. Yes! :)

Sanna; jag är nog lite rödare där kanske, men det är ett väldigt gammalt foto så färgen har förstås ändrats på det:)