Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 24 augusti 2016

Då har man plattat till hyllan.

Det gör lite ont en stund, men jag har inga större problem med det där inte ens när jag som idag var lite öm av någon anledning (pms - enstaka ägglossning - glömt östrogen kanske). Jag har ju inte haft mens sedan jag tog bort livmodern 2005 och har därför ingen koll på om ägglossningen är helt borta, kommer då och då, eller vad som händer i kroppen.
Att jag var-är i klimakteriet vet jag ju med besked i alla fall. Fy satan vad jag svettades och sov dåligt innan jag fick mina hormoner för två och ett halvt år sedan.

Well.
Om två veckor får jag besked om jag passerar eller måste komma tillbaka.
Många kallas för ännu fler kontroller, sa sköterskan idag. Men de flesta hittar man inget på.
Andra gör man förstås det.
Jag håller en tumme för att jag klarar mig utan återbesök.

Och Lchf-tips:
Jag undviker ju socker och har inte ätit glass på hela sommaren, men idag gjorde jag en nästanglass med en en halv deciliter vispgrädde, en matsked smetana, tyo 100 gr frysta - otinade - hallon/blåbär, en struken tsk lakritspulver.
Jag mixade ihop det med min handmixer och det blev jättegott!

Ungefär så.
Nu ska jag kolla den kokande blomkål.
Det serveras mos på det idag.



2 kommentarer:

Ezter sa...

Mammografi är bra! För 8-9 år sen fick jag komma tillbaka ett par gånger. Till sist visade sig bara vara en vätskefyllda cysta som de tömde. Tack och lov!

Anonym sa...

Din blogg vill inte ta emot mina inlägg - har flera gånger försvunnit.
Sanna