Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 13 augusti 2016

Jag har också druckit och kört bil.

När jag var väldigt ung och bodde på Västkusten. Jag var 18-19 år, kanske. Jag tycker fortfarande att det är skämmigt, och jag tänker inte kasta sten eftersom jag inte var ett dugg bättre själv.

Numera dricker jag ju aldrig, men om jag skulle börja igen så skulle jag aldrig dricka vin - inte det minsta lilla glas - och köra sen, och jag har svårt att förstå att vi inte har en 0.0 %s lag.
0.2 är gränsen (det var den Aida Hadzialic hade), grov rattfylla går vid 0,5.

(I USA är gränser 0,8 men 0,0 upp till 21, eftersom man inte får dricka innan dess. Är man inte rätt packad vid 0,8?)

Det var det.
Igår var jag på ett helt nyktert kalas hos Jonathan och Linnea.
Supertrevligt och jättegod mat.
De är så himla fina tillsammans.



Idag skulle vi ha sett och ätit brunch men vi har skjutit på det, pga mammas deadline på måndag.
Nu kör jag som en tok hela helgen till på måndag 23:59.





2 kommentarer:

Robert W sa...

Jag misstänker att måttstocken tyvärr är olika för olika personer. Inte en chans att Anders Ygeman hade tvingats avgå om det varit han som blåst 0,2 promille.
Ingen tvekan om att Aida Haizialic gjort fel, men jag tycker att hon hade kunnat få stanna kvar i regeringen. Alla borde få göra ETT misstag och bli förlåtna. Upprepas det kan de få sparken.

Åsa Hellberg sa...

Jag håller med och tror att om det hade varit en annan post än den som gymnasieminister så hade hon kunnat stanna.