Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 21 september 2016

Det finns lite olika varianter på böcker som går iväg utan kostnad.

Vilket är lögn för när jag skickar böcker själv kostar de 85 kronor i porto och eftersom jag ger bort mina egna X är det förstås också förenat med en kostnad.
Så när jag säger utan kostnad menar jag för den som sitter hemma och packar upp bokpaketet.

Vissa har satt det där lite i system. Man mejlar mig och ber om en signerad bok (med hänvisning till sin blogg), men sen ser jag ingenting av den. Den blir inte läst helt enkelt, utan landar i en hög med signerade böcker och där verkar den få ligga.

Dessa kallar jag läsexemplar, och helt ärligt förstår jag inte varför jag ska bekosta någon annans läsning, eller högbildning.
Från och med nästa bok är det helt slut med det.

Däremot har jag mejlat några personer och frågat om de vill läsa. Om de sen gör det eller inte står dem förstås helt fritt. De har fått min nya bok för att de har tyckt så mycket om mina tidigare.
That´s it.

Recensionsexemplar är en annan femma. De behöver inte signeras, kommer att recenseras och förlaget står för utskicken. Förr gödslades det med recensionsex, men inte längre. Jag och många med mig vill ha koll på vart de skickas.
Om någon inte har gillat mina böcker tidigare finns det ju ingen anledning att låta dem såga dem en gång till.

Med det sagt:
Bok åtta. Sen start idag, men så blir det när jag tränar. Jag hoppas att jag kan jobba fram till fem nu i alla fall.
Jag har tränat, bokat kiropraktortid till nästa vecka, tagit piller mot nacken som är lite bråkig idag igen, ätit ost tillsammans med Misse, och druckit två koppar kaffe.

I´m ready to go!


3 kommentarer:

Ezter sa...

Nej, det verkar vara en onödig kostnad. Det är skillnad om du väljer att göra det, än att tigga sig till ett ex!

Agneta sa...

Vad fult att be om en gratis bok och sedan inte skriva om den. :(

Åsa Hellberg sa...

Ezter och Agneta; japp.