Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 13 september 2016

Ute exakt två.

Perfekt. Tretusen ord idag också, och jag tycker att starten har känts riktigt bra.
Jag går alltid mot jämna tiotusental och har jag samma flyt i morgon når jag första tian då. Sen tar jag jag sikte mot 20.
Vanligtvis brukar jag landa på en 1500 per dag i början men när flytet finns är det bara att hänga på.

Det låter kanske vansinnigt att målsätta min konstform, men för mig funkar det att ha det som en morot de dagar jag tycker suger som värst.
De finns, de kommer och då känns det skönt att gå mot något som inte ligger så himla långt bort som änden av en bok ändå gör.
Ett steg i taget blir bok till sist och det är det repet jag håller i och drar mig framåt med.

Eftersom jag nu kommer att tillbringa varje dag med mitt manus behöver jag inte gå tillbaka i det, utan det som har kommit på pränt ligger i bakhuvudet.
Fokuset ligger på storyn, att sätta den och som vanligt har jag inte en aning om vart det bär. Jag tycker att hela det överraskningsmomentet är jätteroligt.

Framåtrörelsen är viktig för mig, även om jag får påpekanden av Teresa ibland att dröja kvar, så får det inte bli för länge. Jag blir extremt uttråkad av att läsa vevanden och kan inte tänka mig att skriva så själv.
Andra tycker om lite långsammare böcker, och det här är bara min personliga reflektion och har inte ett dugg med att göra om något är bra eller inte, men långsamt passar inte mig helt enkelt.
Varken att läsa eller skriva (vilket förstås hänger ihop.)

Det var dagens skrivrapport.
Och roligare än så blir inte den här bloggen på ett tag framöver.



6 kommentarer:

Annika sa...

Jag älskar att läsa böcker med driv och framåtrörelse, och hyfsat snabbt tempo. Men, som du säger, det är nog mer än fråga om smak än om kvalitet :-)

Åsa Hellberg sa...

Ja, och jag tror att de mer långsamma nog ses som lite fiiiinare:)

Annika sa...

Det måste det ju bara bli ändring på i så fall :-)

tigerliljan sa...

Det är roligt att läsa om din process mot målet, absolut!

Åsa Hellberg sa...

Tigwrliljan: vilken tur!! ��

cyndi sa...

Håller med tigerlinjan.
Roligt att läsa om hur du rör dig framåt.
Så roligt att man vill hänga med.