Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 18 oktober 2016

OM det går bra idag,

får jag ledigt i morgon när jag ändå har grejer att göra, som träning och kiropraktor.
Om jag tränar alltså. Det beror på nacken, där det fortfarande gör ont på samma ställe, ingen som helst förändring sedan hon började knäcka :(

Men jag är inte alls missmodig, tvärtom tror jag att det löser sig snart, kanske till och med i morgon.

Idag har Jonathan åkt till Holland och en stor musikfestival, där han har ett späckat schema fram till och med lördag. Superroligt för honom, han har var laddad sedan länge på det här.
Han får inte betalt (annat än resa och hotell) men i det långa loppet ska det förstås löna sig.
Han kämpar, ger aldrig upp, jobbar stenhårt och det är mycket viktigare än talangen i den där stenhårda konkurrensen.
Visst slår vissa igenom över en natt, men det ser nog mer ut så än är så i verkligheten. De flesta jobbar nog lika hårt som Jonathan för sin framgång.

(Och snäll som han är så har han messat och sagt att han är framme. Det uppskattar jag massor. Det där med sociala medier är underbart när man har en unge i farten. Det känns som om vi har kontakt trots att vi inte ses så himla ofta.)

Mamma Åsa ska också jobba hårt idag.
Jag börjar direkt.
Tjohej.



2 kommentarer:

Ezter sa...

Lycka till. Själv ska jag försöka slappna av lite.

Åsa Hellberg sa...

Tack! :)